Producten kunnen steeds besteld worden via een mail info@dalinabolderberg.be of via een WhatsApp 0478/13 82 03.

COLLAGEEN

Onze huid bestaat uit drie lagen. De bovenste laag is de opperhuid, de middelste laag de lederhuid en de onderste laag is het bindweefsel. Dit bindweefsel is een flexibel, verbindend weefsel. Het heeft een ondersteunende, verzorgende functie en geeft vorm en bescherming. Bindweefsel wordt bij elkaar gehouden door collageen. Collageen is de meest voorkomende vorm van proteïne (eiwit) in ons lichaam en is onder meer verantwoordelijk voor de stevigheid én de elasticiteit van de huid.
Collageen vind je onder meer in onze huid, gewrichten, botten, spieren, haren en nagels voorkomt. Collageen speelt een belangrijke rol in heel ons lichaam en kan via de voeding of als collageen supplement worden opgenomen. Maar waarom is collageen zo belangrijk?

Wat doet collageen? 

Collageen is het eiwit dat ons lichaam aan elkaar ‘kleeft’. Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel en onze huid bestaan allemaal uit collageen. Het speelt dus een belangrijke rol voor veel organen in ons hele lichaam! Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar na ons 25ste levensjaar begint de aanmaak steeds verder af te nemen. Collageenvezels in de huid zijn ontzettend belangrijk voor de huidstructuur en de stevigheid van de huid, naarmate we ouder worden gaat dit een steeds grotere rol spelen. En die afnemende hoeveelheid collageen in je lichaam kan je terug zien door bijvoorbeeld een slappe en minder elastische huid, rimpels en beginnende cellulitis. Maar ook vervelende kwalen zoals gewrichtspijn kunnen ontstaan.


Het liefst worden we allemaal zo oud mogelijk, maar blijven we er tegelijkertijd zo jong mogelijk uit zien. Maar hoe ouder we worden, hoe ouder ook onze huid wordt. Het vermogen om vocht vast te houden en de elasticiteit van de huid neemt helaas vanaf ons dertigste af. De oorzaak hiervan is dat ons bindweefsel met het ouder worden kracht verliest doordat ons lichaam steeds minder collageen en/of collageen van mindere kwaliteit produceert. Hierdoor raken de collageenvezels beschadigd en verliezen stevigheid. Zo ontstaan rimpels en zichtbare huidveroudering.

 

Collageen kent ruimt 28 types, waarvan collageen type 1 en collageen type 2 de belangrijkste zijn.
90% van al het aanwezige collageen bestaat uit type 1. 

  • Collageen type 1 bevindt zich vooral in de huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten.
  • Collageen type 2 bevindt zich in gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp.
  • Collageen type 3 bevindt zich in huid , bloedvaten en weefsels voor wondherstel.

Het is afhankelijk van de bron van het collageen, welke type een collageenproduct bevat.
Rundercollageen bevat type 1 en type 3 collageen.
Viscollageen bevat voornamelijk type 1 en 2 collageen, maar bevat daarnaast weer hydroxyproline. Hydroxyproline is een aminozuur en is een belangrijk onderdeel van de huid, de wanden van de bloedvaten en andere bindweefsels.

Ook is viscollageen de meest zuivere vorm van collageen. De structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid.

 

Collageen poeder is vaak gehydroliseerd, wat betekent dat het als het ware voorverteerd is en al afgebroken is in allemaal micro ketens van aminozuren, daardoor is het makkelijk oplosbaar in zowel koude als warme dranken, maar is het dus ook heel makkelijk opneembaar voor je lichaam.

Hoe werkt collageen het best? 

Collageen poeder werkt, mits je ook de benodigde ondersteunende stoffen binnen krijgt.
Zo is vitamine C de meest essentiële vitamine, zonder vitamine C, geen collageen. Het ondersteunt zowel de lichaamseigen aanmaak van collageen, als de werkzaamheid van ingenomen collageen. Ook vitamine D zorgt op zijn beurt voor stevige botten en ondersteunt daarbij de werkzaamheid van je collageen poeder.

 

Vanaf nu ook bij mij verkrijgbaar

Wil je graag jouw Collageen supplement bestellen? 
https://www.dalinabolderberg.be/product/8409809/collageen-hydrolized-300gr 

 

Of via een Whatsapp berichtje naar 0478/13 82 03


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.