Producten kunnen steeds besteld worden via een mail info@dalinabolderberg.be of via een WhatsApp 0478/13 82 03.

FRUITZUURPEELING ook wel AHA peeling

Fruitzuurpeeling ook wel AHA Peeling

Een fruitzuurpeeling zorgt voor vernieuwing/verjonging van de huid. De behandeling maakt de huid gladder, gezonder en steviger.
Het zogenaamde glycolzuur, een reeks organische fruitzuren, stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken. Dit heeft een gunstig effect op probleemhuiden als acné, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken.  Een fruitzuurpeeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, heeft een reinigend en verjongend effect en zorgt voor huidverbeteringAls kuur verbetert het ook de vochtbalans van de huid.

Fruitzuurpeelings helpen ook om een ​​jonger uitziende huid te behouden door de productie van collageen en elastine te stimuleren. Bij de behandeling van acné werken fruitzuren door overtollig talg op te drogen en geblokkeerde haarzakjes te ontstoppen.

AHA-peelings zijn relatief mild. Wetenschappelijk onderbouwde studies concluderen dat na verloop van tijd het gebruik van AHA-producten resulteert in een gladdere, gelijkmatig gepigmenteerde huid.

Het gebruik van AHA-producten (waaronder dus fruitzuur) kan na verloop van tijd resulteren in een gladdere, meer gelijkmatig gepigmenteerde huid. De huid wordt op den duur meer zuiver (zonder die dode huidcellen) en verfijnder. Frisser en regelmatiger van textuur.

Welke huidsoorten komen in aanmerking voor een fruitzuurbehandeling?

- Acne
- Futloze/vermoeide huid
- Pigmentstoornissen
- Oppervlakkige rimpelvorming
- Doffe huid
- Oppervlakkige littekens

Wat doet fruitzuur met de huid?

- Verwijdert dode huidcellen.
- Mooiere kleur van de huid, meer doorbloeding.
- Verbetert de opname van werkzame stoffen.
- Laat pigmentvlekken vervagen.
- Laat de huid er egaler en frisser uitzien.
- Verfijnt de poriën.
- Preventieve werking tegen huidveroudering.

Wat is de werking van fruitzuren op de huid in de verschillende huidlagen:

Opperhuid (epidermis):

- Herstellen van de dikte van de opperhuid.
- Verstevigende werking van de haarvaatjes.
- Verhoging van de celactiviteit en de celdeling.

Lederhuid:

- Collageenproductie neem toe.
- Betere aansluiting van de opperhuid met de lederhuid.
- Toename van de grondsubstantie.

De behandeling

Allereerst wordt uw huid grondig gereinigd, waarna eventueel onzuiverheden worden verwijderd. Wanneer een fruitzuurpeeling op de huid aangebracht wordt, zal dit prikkelend, branderig en jeukend aanvoelen. Het glycolzuur dringt snel door tot de onderliggende huidlagen, waar het de aanmaak van huidcellen stimuleert. Afhankelijk van de reactie zal de fruitzuur 5' tot 15'  inwerken, hierna wordt de huid geneutraliseerd met een facial tonic lotion en verder verzorgd met een aan de huid aangepast huidmasker.

Na de fruitzuurpeeling

De huid kan wat rood zijn en jeuken. Dit is normaal en verdwijnt geleidelijk. Ook kan een lichte schilfering plaatsvinden, de velletjes mogen echter nooit afgetrokken worden, omdat dan nieuwe huidcellen ook meegetrokken kunnen worden.

Daarnaast moet de huid een aantal weken rust krijgen, d.w.z. geen scrubs, andere peelings (tot 2 weken na deze fruitzuurbehandeling), aromatherapie, e.a.

De huid is in de eerste periode na een behandeling niet in tact en daardoor is het belangrijk om speciale huidverzorgingsmaterialen te gebruiken.  Ontharingsbehandelingen en het gebruik van producten die retinol of fruitzuren bevatten worden afgeraden tot de huid weer "genezen" is.

Bescherm uw huid tegen direct zonlicht, gebruik ten alle tijden een zonnefactor, ook al kom je niet rechtstreeks in contact met de zonnestralen. De gunstige effecten van een kuurbehandeling houden gemiddeld enkele maanden aan. Na iedere fruitzuurpeeling is het belangrijk om de huid te kalmeren en herstellen met kwalitatief hoogwaardige verzorgingsproducten.

!! U mag geen make-up gebruiken de eerste 24 uur na de behandeling. 

!! U dient 4 weken voor een behandeling en 4 weken na een behandeling uit de zon te blijven met uw huid. Dit geldt ook voor een zelfbruiner, spray-tan of zonnebank.

!! Van alle medische peelings is de fruitzuurpeeling het mildst. Het is doorgaans ook geschikt voor de gevoelige huiden, in sommige gevallen ook voor de behandeling van rosacea.

De fruitzuurpeeling wordt doorgaans zes tot acht keer, met tussenpozen van één week, uitgevoerd. Indien mogelijk wordt dit elke zes tot acht weken weken herhaald. Zo wordt het verbeterde uiterlijk van de huid behouden. 

 

Start nu op met een kuur en ga voor een huid met glow.

 

With love

Daisy


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.