Producten kunnen steeds besteld worden via een mail info@dalinabolderberg.be of via een WhatsApp 0478/13 82 03.

HYDRATATIE VAN DE HUID

Door een tekort aan vocht in de bovenste huidlaag ontstaan de bekende droogterimpeltjes die de eerste tekenen zijn van een beginnende huidveroudering. De huid goed hydrateren is dan ook zeer belangrijk om dit in de mate van het mogelijke te voorkomen of om te keren.

Een gehydrateerde huid is:

> gladder
> straalt
> lijkt voller
> rustiger

Maximaal hydrateren doe je niet met een crème!!

Een crème zorgt ervoor dat het in de huid aanwezige vocht wordt vastgehouden, vochtverlies wordt tegengegaan MAAR er is niets aan de huid verbeterd waardoor die het water beter zou kunnen vasthouden, er werd geen extra water aan de huid toegevoegd WANT de huid neemt wel vetten op maar is waterafstotend!

In een doctoraalstudie van de universiteit van Halle-Wittenberg werd zeer precies onderzocht welke producten de wateroplosbare vitamine Biotine (vitamine H), en dus ook water, het best in de huid kunnen transporteren. Hieruit bleek dat actief hydrateren enkel kan met meervoudige Liposomen. Liposomen bestaan uit fosfolipiden gevuld met water. Deze fosfolipiden nestelen zich tussen de huidcellen en houden daar het extra water vast, waardoor de huid maximaal gehydrateerd wordt. De huid verbetert door de liposomen en het vochtgehaltevermogen van de huid wordt gemaximaliseerd.

Liposomen zijn een geniale werkstof die door Dr. baumann als onontbeerlijk voor een gezonde en doeltreffende huidverzorging wordt gezien. 

Liposomen hydrateren de huid en sluizen andere werkstoffen zoals vitamines in de huid.

Dr. Baumann heeft verschillende liposomen ontwikkeld aangepast aan verschillende huidtypes.

Liposome Multi Active Essential

Liposome Multi Active Camomile

Liposome Multi Active Vitamin E+C

Liposome Multi Active Ceramid

Liposome Multi Active Light

Liposome Multi Active Super Cure

Active Care

Liposome For Men

Vitamine E verbetert de microcirculatie van het bloed van de huid met 30 tot 50%.

* vermindering van huidveroudering

* vermindering van afbraak van collageen en elastine door zijn antio-xidatieve werking

* vermindering van rimpeldikte 

* vermindering van pigmentvlekken

* versnelde en mooiere wondheling met duidelijk verminderde littekenvorming

* verbetering van de natuurlijke hydratatie van de huid

!! Occlusieve producten (met bv minerale oliën)  verhinderen de opname van vitamine E door de huid.

Vitamine A is een herstellende anti-aging vitamine

* verhoging van de celdelingsactiviteit 

* toename van de enzymactiviteit (gezonde huidprocessen)

* positieve invloed met collageengehalte van de huid

* vermindering van rimpeldiepte

* verbetering van wondheling

* versnelde herstelling van de door de zon beschadigde huid

 

!! Er zijn verschillende crèmes op de markt met vitamine A-zuur (retinoïnezuur) , door deze op de huid te smeren sla je een paar stappen over en ga je de huid dwingen tot topsport wat op termijn uitputtend werkt. Dagelijkse aanbrengen kan leiden tot een abnormale huidverdunning en de huid beschadigen.

Uitstekende verdraagbaarheid

De lipidenbouwstenen van meervoudige liposomen komen al van nature in de huid voor als deel van de huidcellen. Daarom worden ze ook zeer goed verdragen. Vanwege het risico ook conserveerstoffen en parfums in de huid te sluizen, is het voor Dr. Baumann vanzelfsprekend deze stoffen zeker niet te gebruiken.

Gedurende 1 maand 2 maal per dag deze droge huid ingesmeerd met de solarium liposome; de bodylotion met liposomen

Een belangrijke factor bij een problematisch droge huid is het verminderde waterbindingvermogen wat samenhangt met de concentratie natuurlijke vochtvasthoudende factoren in de huid waarvan ureum één van de belangrijkste is. Ureum wordt gevormd bij de afbraak van specifieke aminozuren, tijdens het verhoorningsproces van de cellen. Als dit proces verstoord is, ontstaat er een tekort aan deze aminozuren. Hierdoor neemt de ureumconcentratie sterk af, waardoor het natuurlijke vochtvasthoudende vermogen achteruit gaat.

Ureum is bij uitstek een vochtvasthoudend ingrediënt, het houdt de huidtalg soepel en zorgt ervoor de het vocht IN de huid minder snel kan ontsnappen.

 

Huididentieke lipiden beschermen de huid tegen uitdroging doordat er een laagje op de huid gelegd wordt waardoor het in de huid aanwezig vocht minder snel verdampt. In de huid vullen ze de lipidentekorten in de intercellulaire massa aan en hebben zo een vochtvasthoudend vermogen. Diep in de huid worden de huididentieke lipiden opgeslagen.

 

!! Minerale oliën zijn geen goede alternatieven voor de huididentieke lipiden, wanneer de huid afgesloten wordt kan het vocht en dus ook de calcium niet weg en wordt dit hele proces lamgelegd. Op die manier ontstaat er een tekort aan ceramides en vallen er letterlijk gaten, kloven en putten in de huidbarrière met een beschadigde en droge huid als gevolg.

 

Dagelijkse huidverzorging

Een dagelijkse en consequente verzorging is van doorslaggevend belang voor het langdurig gezond houden van uw huid. Een salonbehandeling is slechts een startpunt waarna de verzorging thuis moet worden verdergezet. Af en toe bij de schoonheidsspecialiste langsgaan is echt niet voldoende. Als uw thuis gebruikte producten belangrijke tekorten vertonen zal uw huid op termijn ook tekorten gaan vertonen. Een salonbehandeling van 1 à 2 uur kan daarbij nooit goedmaken wat bij de thuisverzorging dagelijks verkeerd wordt gedaan.

Maak vandaag nog je afspraak en laat je lekker verwennen met de aan jouw huid aangepaste verzorgingsproducten, hierbij ga ik uit van de behoefte van je huid en van het seizoen. 

 

Tot binnenkort.

 

With love,

Daisy 💋


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.