Producten kunnen steeds besteld worden via een mail info@dalinabolderberg.be of via een WhatsApp 0478/13 82 03.

SUGARING

Sugaring: alles wat jij wilt weten over deze natuurlijke ontharingsmethode

Waxen, move over, want de MEEST natuurlijke ontharingsmethode SUGARING biedt behoorlijk wat voordelen!!

Eeuwenoud en toch nog niet zo bekend

Ondanks het feit dat sugaring nieuw klinkt, is het ontstaan rond 1900 voor Christus. Het wordt dan ook gezien als de eerste vorm van epileren. Helaas werd sugaring destijds minder populair door de komst van modernere wax-methodes. But it’s back! Door steeds meer vraag naar NATUURLIJKE schoonheidsbehandelingen, staat sugaring weer op de kaart. 

Wat is sugaring?

Sugaring is het VERWIJDEREN van haar uit de haarwortel met een pasta gemaakt van suiker, citroen en heet water.

Tijd om even stil te staan bij de VOORDELEN van sugaring.

Allereerst blijft de pasta niet plakken aan de huid, maar alleen aan je haar. Dit terwijl gewone wax vaak ook een deel van je huid meetrekt bij het verwijderen van je haartjes. Hierdoor is sugaring heel geschikt voor de gevoelige huid. Het zorgt voor minder irritatie, waardoor het minder pijnlijk is. Ook kun je het suikermengsel makkelijk verwijderen door het af te spoelen met een beetje lauw water. Alle ingrediënten zijn natuurlijk waardoor ze makkelijk oplossen in water.

Nog een ander voordeel van sugaring; de haartjes blijven minimaal vier tot zes weken weg! Na twee of drie behandelingen blijft je haar nog wat langer weg en in sommige gevallen groeit het zelfs niet meer terug.

Do not try this at home

Het is namelijk belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt en dat de consistentie van het mengsel goed is. Daarbij je kan makkelijk blauwe plekken eraan over houden als je huid niet goed strak gehouden wordt. "Sugaring@home" kan leiden tot pijnlijke ingegroeide haren, ontstekingen en een rode huid door een gebrek aan kennis en hygiëne en de juiste werkwijze.

In mijn salon ben je in ieder geval verzekerd van een schone en veilige procedure.

Hoe wordt er "gesugard" ?

  1. Ik reinig/ontsmet eerst je huid, zodat het helemaal vrij is van serums en/of body lotions. Dit wordt gedaan zodat de sugarpaste niet vermengd wordt met andere producten, anders zal de hechting aan je haartjes minder goed lukken.
  2. Je huid wordt gepoederd met speciale Sugaring Powder (100% natuurlijk product) om het vocht te absorberen en op deze manier verhoogt de hechting van de suikerpasta aan het haar omdat het poeder een deklaag rond het haar legt. Dankzij de bentoniet in onze poeder kunnen de poriën niet verstoppen.
  3. De suikerpasta wordt verwarmd tot lichaamstemperatuur, waardoor het zachter wordt en makkelijker over je lichaam te verdelen is. Het wordt met lichte druk aangebracht tegen de haargroei in, zodat het goed blijft zitten. Je huid zal hierdoor nog kunnen verbranden wat soms jammer genoeg wel gebeurt bij de andere waxingtechnieken.
  4. Met een snelle 'flick' beweging wordt de pasta samen met je haartjes verwijderd. Dit gebeurt met de haargroeirichting mee, zodat de haren niet afbreken, de haarwortel wordt mee uitgetrokken. Het resultaat? Je kan langer van je gladde benen (of andere delen van het lichaam) genieten en je gaat ingegroeide haren uit de weg.
  5. Aan het einde van de behandeling wordt je huid nog gehydrateerd met een lotion speciaal voor de desbetreffende zone die onthaard werd.

 

Een suikerbehandeling doet echter meer dan ontharen alleen: ze zorgt ook voor een peeling van de dode huidcellen. Daarenboven maakt suiker de huid zacht, waardoor er geen beschadigingen of allergische reacties optreden. Zodoende is deze methode geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid, spataders en verschillende soorten haartypes.

Tips en weetjes

 * 2x per week scrubben voorkomt ingegroeide haartjes.
 * Wanneer haartjes terug groeien kan dit een jeukend gevoel geven, om de dag peelen/scrubben kan dit verhelpen.
 * Hydrateer de huid regelmatig met een bodymilk, bij een droge huid komen de haartjes er moeilijker doorheen.

 * Begin met suikerontharing in de herfst- of winterperiode voor een optimaal resultaat tijdens de lente en zomer!

 

BEGIN MET DE SUIKERONTHARING IN HERFST- OF WINTERPERIODE VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT TIJDENS DE LENTE EN ZOMER!

 

Maak vandaag nog je afspraak voor jouw suikerontharing!

Tot binnenkort.

 

With love,

Daisy 💋


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.