Producten kunnen steeds besteld worden via een mail info@dalinabolderberg.be of via een WhatsApp 0478/13 82 03.

COUPEROSE HUID

Roodheid van het gezicht is onder sommige omstandigheden normaal, vooral in de winter vanwege de koude temperaturen. Als de roodheid in de loop van de tijd echter permanent en intenser wordt, dan kan het probleem couperose zijn.

Het is dan ook belangrijk om dit probleem zo vroeg mogelijk te diagnosticeren om de juiste behandeling voor couperose te ondergaan.

 

Couperose is een vaatafwijking die zich voornamelijk in de vaatjes en arteriolen manifesteert. Dit komt, omdat ze zeer weinig elasticiteit hebben. Als de bloedsomloop dus sterk toeneemt, dan wordt de huid rood en blijft dat ook.

De reden is dat de bloedvaten niet elastisch meer zijn en moeite hebben om naar hun normale toestand terug te keren. Over het algemeen bedekken roodachtige gebieden de wangen, kin en neus, hoewel ze ook overal op het gezicht of de hals kunnen voorkomen.

Iedereen is vatbaar voor dit soort roodheid, maar het is meestal tijdelijk. Als het permanent wordt, dan kan het aan couperose te wijten zijn. 

 

Dit type huidaandoening kent twee fasen.

 • In de eerste fase is er alleen roodheid van sommige delen van het gezicht of de halslijn, die in het begin snel verdwijnen. Ze worden echter geleidelijk permanent.
 • In de tweede fase verschijnen er telangiëctasieën, beter bekend als spinachtige haarvaatjes.

Deze zien eruit als kleine roodachtige webbetjes met dunne lijnen die er uitzien als lange, dunne spinnenpoten. Ze variëren van rood tot licht violet en zijn een duidelijk teken van de aanwezigheid van couperose.

De oorsprong van couperose

Zoals hierboven al vermeld, is deze vasculaire anomalie te wijten aan het gebrek aan elasticiteit van de bloedvaten. Wanneer de kleine vaten om welke reden dan ook uitzetten, dan kunnen ze niet meer samentrekken. Ze worden dan beter zichtbaar door de huid.

De factoren die ook tot de verwijding van deze kleine vaten kunnen leiden zijn onder andere:

 • Plotselinge temperatuursveranderingen, overmatige wind.
 • Bultjes of licht trauma's aan de huid.
 • Roken.
 • Overmatige consumptie van alcohol.
 • Irritatie door stoffen op het gezicht.
 • Overmatige blootstelling aan de zon of UVA-lampen.
 • Stress of grote angst.
 • Pittige, pikante maaltijden.
 • Hormonale veranderingen.
 • Hypertensie of diabetes.
 • Gebruik van corticosteroïden.

De exacte oorzaak waardoor couperose optreedt, is onbekend. Wel weten we dat genetica daarin een rol speelt. Het is dus gebruikelijk dat deze anomalie optreedt bij mensen van wie de ouders het ook hebben.

 

Aangezien de oorzaak van couperose nog steeds een mysterie is voor de wetenschap, kunnen we alleen maar aanbevelen dat je een dagelijkse huidverzorgingsroutine uitvoert met geschikte producten voor je huidtype en algemene gezonde levensstijlgewoonten aanneemt.

 

Zodra de aandoening zich manifesteert, dan hangt de behandeling van couperose af van de ernst ervan. Over het algemeen kunnen sommige crèmes en/of ampulles de doorstroming van het bloed in het getroffen gebied verminderen. 

 

 

Sensitive for Couperose Skin bevat dezelfde ingrediënten als de andere Sensitive crèmes, maar met extra paardekastanje. Deze verstevigt de wanden van de bloedvaten en maakt ze elastischer waardoor ze minder snel gaan barsten.
Sensitive for Couperose Skin is de juiste keuze bij een rode huid met neiging tot couperose.

 

 

Ampulle Horse Chestnut (paardekastanje) reguleert de doorbloeding van de huid en versterkt de wanden van de oppervlakkige bloedvaten. Roodheid rond bijvoorbeeld de neus of op de wangen kan daardoor zichtbaar verbeteren. Het verder uitbreiden van couperose wordt tegen gegaan. Deze ampul is daardoor ook zeer geschikt voor de rode, naar couperose neigende huid. 

Heb jij last van een gevoelige huid die gelijkend is op de foto's van hierboven. Maak een vrijblijvende afspraak, op deze manier kunnen we samen kijken welke verzorging het beste voor jouw huid is.

 

With love,

Daisy 💋

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.